آشنایی با حرکات ابتدایی و مهم برای آموزش ژیمناستیک به کودکان

ژیمناستیک یک ورزش محبوب و قدیمی بین تمام افراد است. کودکان برای یادگیری این ورزش باید تکنیک‌هایی را یاد بگیرند. یادگیری این ورزش یک فرآیند طولانی مدت است که نیاز به پشتکار دارد. در این مطلب بهترین تکنیک‌ها برای آموزش ژیمناستیک به کودکان مطرح می‌شود. با کسب اطلاعات در این زمینه به راحتی می‌توانید برای آموزش کودکان خود اقدام کنید.

در شروع ژیمناستیک چندین حرکت به کودک آموزش داده می‌شود. این حرکات اهمیت زیادی دارند و به پیشرفت کودک کمک می‌کنند. مهم ترین این حرکات به شرح زیر هستند. (باشگاه ژیمناستیک کودکان در غرب تهران)

  • حرکت سه پایه

این حرکت اولین قدم برای یادگیری‌ ایستادن روی سر است. می‌توان این حرکت را با غلت رو به جلو ترکیب کرد. با انجام آن کودکان یاد می‌گیرند، بدون از دست دادن تعادل و با ایمنی کامل از موقعیت‌های وارونه خارج شوند.

  • غلت رو به پشت

با انجام این کار کودکان ژیمناستیک کار یاد می‌گیرند، حرکات رو به پشت را به راحتی انجام دهند. علاوه بر آن یاد می‌گیرند، بدون دیدن زمین پشت خود راحت حرکتی را شروع کنند. این حرکت مهارتی است که با حرکات پرش با زانوی رو به پشت و نیم پشتک رو به پشت تکرار می‌شوند.

  • غلت رو به جلو

یکی از مهمترین حرکات ابتدایی که در ژیمناستیک به کودکان آموزش داده می‌شود، غلت رو به جلو است. جمع کردن سر یکی از حرکات ایمنی مهم در ژیمناستیک است که با این حرکت آموزش داده می‌شود. در این تمرین کودکان یاد می‌گیرند، اگر موقع ‌ایستادن روی دست یا سر تعادل خود را از دست بدهند، بتوانند دوباره آن را تکرار کنند. علاوه بر آن می‌آموزند چطور از طریق حرکت وارونه بدنه خود را کنترل کنند. از حرکات مهم و ضروری است که در ژیمناستیک پیشرفته زیاد تکرار می‌شود.

  • تعادل روی یک پا

در این ورزش تعادل بسیار مهم و ضروری است. حفظ تعادل روی یک پا از ساده‌ترین حرکت‌های ابتدایی در فرآیند یادگیری ژیمناستیک محسوب می‌شود. ابتدا باید روی زمین تمرین شود و پس از آن با چوب موازنه معمولی یا چوب موازنه مرتفع این تمرین انجام شود.

نحوه انجام این حرکت بدین صورت است که فرد باید در حالت صاف بایستد. یک پای خود را از روی زمین بلند کرده و حداقل حدود ۵ ثانیه در این حالت بماند. فرد می‌تواند پای خود را خم کرده یا پا را در مقابل خود به حالت صاف نگه دارد. برای تعادل بیشتر می‌توان دست‌ها را به صورت افقی یا مستقیم بالای سر نگه داشت.

  • تاک جامپ (پرش با زانو)

برای انجام این حرکت ژیمناستیک کار باید توان کافی برای جمع کردن زانو‌های خود در سینه را داشته باشد. پرش با زانو بدین معنی است که فرد پا‌های خود را به طرف پایین باز کند تا نرم فرود آید.

  • حرکت پل

این حرکت مهارت پیشرفته در سطح مبتدی ژیمناستیک است، ولی برای خیلی از حرکات پیشرفته ضرورت دارد. با یادگیری این تمرین فرد می‌تواند در حالت وارون و تحت فشار وضعیت بدن خود را تنظیم کند‌.

  • پرش‌های متوالی

برای آموزش نحوه خنثی‌سازی درست فرود به کودکان این تمرین عالی است. در فرآیند یادگیری ژیمناستیک فرد بایستی پرش‌های متوالی را انجام دهد. با این تمرین کودک پرش و فرود با دو پا و پرش به صورت متوالی را یاد می‌گیرد. برای انجام حرکات پیشرفته چون نیم پشتک رو به عقب و حرکت پیچ یاد گرفتن پرش‌های متوالی ضروری است.

نحوه انجام این تمرین بدین صورت است که فرد روی زمین یا ترامپولین‌ ایستاده و زانو‌های خود را خم کرده و در هوا می‌پرد. وقتی روی پای خود فرود آمد، باید یک بار دیگر این کار را انجام دهد. ژیمناستیک کار باید ۵ الی ۱۰ پرش متوالی را انجام داده و درست فرود بیاید. پشت سر هم و به سرعت این حرکت را تکرار کند‌.

پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله “باشگاه ژیمناستیک کودکان در مرزداران” بپردازید.

  • لاگ رول

حرکتی ساده است که در روند یادگیری ژیمناستیک بسیار به کودک کمک می‌کند. موقع انجام این حرکت فرد بدون دیدن زمین باید بتواند غلت بزند. این مهارت برای حرکاتی چون غلت رو به جلو تکرار شده و اعتماد به نفس فرد را بیشتر می‌کند. برای انجام این تمرین کودک باید به پشت دراز کشیده پا‌ها را تیز کرده و بازو‌ها را بالای سر بکشد. پا‌ها و بازو‌ها را کمی از روی تشک بلند کرده و بدن را فرو رفته می‌کند و روی شکم غلت می‌زند.

آموزش ژیمناستیک به کودکان

  • استرادل نشسته‌

برای حرکاتی که به صورت پرش روی ترامپولین و زمین انجام می‌شود، مناسب است. کاربرد زیادی داشته و انجام صحیح آن بسیار به فرد کمک می‌کند. برای انجام این حرکت باید فرد به صورت صاف روی زمین نشسته و پا‌ها را مقابل خود بگذارد. دست‌ها را روی زمین قرار داده و همزمان پا‌های خود را باز کند تا تعادل داشته باشد. تا رسیدن به کشش مطلوب پا‌های خود را باز کنید. زانو‌ها باید رو به بالا باشند و به سمت داخل خم نشوند. چانه به سمت بالا باشد و بازو‌ها را می‌توان به موازات پا باز کرده و یا بالای سر برد.

  • پرش نیم پیچ

با این تمرین فرد تعادل برای فرود به پشت را پیدا می‌کند. تقریبا در تمام مراحل نیاز است و فرد باید آن را به خوبی یاد داشته باشد.‌

فواید ژیمناستیک برای کودکان

انجام ژیمناستیک از جهات مختلف فوایدی را برای کودکان به همراه دارد. در زیر به بخشی از این فواید اشاره می‌شود.

  • انجام حرکات ژیمناستیک به انعطاف‌پذیری بدن کمک کرده و سفتی عضلات را کمتر می‌کند. در نتیجه درد عضلانی کمتر شده و آسیب‌هایی که رخ می‌دهد، زودتر بهبود می‌یابد.
  • به سلامت دستگاه گردش خون کمک می‌کند. ژیمناستیک جریان خون در بدن را افزایش داده و مواد مغذی و خون زیادی به عضلات می‌رسد. بهبود جریان خون مدت بهبود بعد از آسیب دیدگی در کودکان را کوتاه می‌کند.
  • انجام حرکات ژیمناستیک استرس و اضطراب را از بین برده و برای درمان افسردگی نیز مفید است.
  • کودکانی که فرم بدنی نامناسبی دارند، با انجام تمرینات ژیمناستیک می‌توانتد وضعیت بدنی را بهبود بخشند. انجام حرکاتی چون درجا زدن زانو و حرکات کششی فرم بدن را به حالت طبیعی برمی‌گرداند.
  • این ورزش استخوان‌ها را تقویت کرده و باعث زیاد شدن تراکم مواد معدنی در بافت آن می‌شود. مشکلاتی نظیر پوکی استخوان را کن کرده و ضخامت استخوان‌ها را بیشتر می‌کند.
  • دیگر فایده ژیمناستیک تخلیه انرژی و روحیه با نشاط است. با تقویت روحیه و سلامت کودک بیماری‌هایی چون آسم، سرطان و مشکلات قلبی نیز کمتر می‌شود.
  • این ورزش استعداد‌های کودکان را کشف می‌کند. مربی توانایی‌های کودک را نظر گرفته و در نهایت تشخیص می‌دهد که برای چه ورزشی مهارت دارد.
  • علاوه بر این موارد این ورزش باعث هماهنگی مغز و بدن شده و مهارت‌های شناختی را رشد می‌دهد.
مشاوره رایگان